Loading...

Politica de confidentialitate

Va informam in legatura cu Noul Regulament privind Protectia Datelor cu caracter personal intrat in vigoare din data de 25 mai 2018.

Articolul 1. Date de contact

1.1. Bookataria proceseaza si stocheaza date cu caracter personal, fiind inregistrata cu numarul 22061 in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter persoanal al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

1.2. www.bookataria.ro este un site care se adreseaza persoanelor de toate varstele si care sun interesate de un stil de viata sanatos.

1.3. Această declaratie de confidentialitate se aplică entitatii operationale principale www.bookataria.ro, care este un site administrat de compania SC BRUNOMAG CONCEPT SRL, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J40/395/2012, cod unic de identitate fiscala 29550584, avand sediul social in Str.Secuilor Nr.5, Bl.B29, sc.2, ap.16, sector 4, cod postal 041511, Bucuresti.

1.4. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Bookataria are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale.

Articolul 2. Date personale cu caracter personal

2.1. Date personale înseamnă orice informație care poate fi legată de o persoană fizică identificată sau identificabilă (persoana subiect). Datele personale includ toate tipurile de informații directe sau indirecte (și anume utilizate în legătură cu alte date) ce se referă la persoana subiect, cum ar fi: nume, prenume, cod numeric personal, data de naștere, adresa, adresa de e-mail, numer de telefon, date bancare, fax, seria si actul de identitate/pasaport.

2.2. Politica și practicile noastre de protejare a datelor se focusează pe procesarea, schimbul și stocarea corespunzătoare și legală a informațiilor cu caracter personal și totodată pe asigurarea confidențialității, integrității și disponibilității.

Articolul 3. Securitatea procesarii

3.1. Vom procesa datele în mod sigur, vom aplica și menține măsuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale împotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, în mod special atunci când procesarea presupune transmiterea datelor printr-o rețea atât cât și împotriva oricărei alte forme de procesare ilegală.

Articolul 4. Scopul prelucrarii datelor personale

4.1. Scopul colectarii datelor se face pentru:

 1. marketing/reclama;
 2. trimiterea de newslettere/promotii prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)
 3. de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului;
 4. participarii la tombole si concursuri realizate pe site-ul www.bookataria.ro;
 5. crearii de conturi de utilizator, daca este cazul si acordarii de facilitati ca urmare a inregistrarii pe siteul www.bookataria.ro;
 6. solutionarii reclamatiilor cu privire la serviciile livrate.

4.2. Vom utiliza datele personale numai pentru scopul în care au fost colectate și vom stoca datele numai atât cât este necesar pentru acel scop. Vom păstra informațiile clientului pentru perioada de 5 ani, pentru a îi oferi servicii, pentru a fi conforme cu obligațiile noastre legale sau pentru oricare din scopurile menționate mai sus.

Articolul 5. E-mail marketing

5.1. Bookataria are dreptul să trimită clienților e-mailuri de marketing cu consimțământul acestora. Această formă specifică de consimțământ trebuie dată în mod liber, informată specific și precis. Aceste cereri sunt îndeplinite atunci când clienții au optat să primească e-mailuri de marketing (au aprobat activ).

5.2. Clienții vor avea mereu dreptul de a obiecta, la cerere și fără costuri, la procesarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing direct fără a trebui să furnizeze justificări concrete. Clienții pot face acest lucru dând click pe linkul „Dezabonare” care apare în mesajele de e-mail pe care vi le trimitem sau ne pot trimite un mesaj la hello@bookataria.ro. O dată ce persoana inregistrata a obiectat, datele personale ale nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.

5.3. Furnizarea de catre dumneavoastra a datelor cu caracter personal nu este obligatorie, iar colectarea respectivelor date se realizeaza numai cu acordul dumneavoastra, acord exprimat prin semnatura pe documentele tiparite (facturi, documente de expeditie) sau prin completarea formularelor existente de inregistrare de pe site-ul: www.bookataria.ro.

5.4. Refuzul dumneavoastra de a furniza aceste date poate sa determine, dupa caz, imposibilitatea de a va oferi serviciile pentru care este obligatorie prelucrarea datelor (exemplu: facturarea si livrarea de servicii).

5.5. Prin completarea datelor in formularul de inregistrare, se declara si se accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a Bookataria, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut la Articolul 4.

5.6. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Articolul 6. Divulgarea datelor

6.1. Bookataria poate furniza datele cu caracter personal ale persoanelor inregistrate in baza de date, altor companii cu care se afla in relatii de colaborare, parteneri de afaceri care lucreaza in numele nostru, cum ar fi avocati externi, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la Articolul 4. prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza:

 1. furnizorilor de servicii de curierat;
 2. furnizorilor de servicii de marketing;
 3. furnizorilor de servicii de plata/bancare;
 4. telemarketing sau alte servicii;
 5. furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre;
 6. asigurători.

6.2. Dacă persoanele inregistrate nu doresc ca noi să divulgăm date personale acestor companii, aceștia sunt rugați să ne contacteze la adresa de e-mail: hello@bookataria.ro.

Articolul 7. Accesul, rectificarea sau stergerea datelor personale

7.1. Clienții au dreptul de a solicita în orice moment accesul la, rectificarea, ștergerea sau restricționarea procesării datelor colectate de către noi. Pentru a ne ajuta să păstrăm datele personale actualizate, recomandăm persoanelor inregistrate in baza noastra de date să ne informeze despre orice schimbare sau discrepanță.

7.2. Pentru a vizualiza sau modifica datele personale, pentru a obține informații despre perioada de timp pentru care Bookataria intenționează să păstreze datele personale sau pentru alte întrebări legate de datele personale sau dacă doriți să va informăm dacă, la solicitarea unui terț, am stocat sau am prelucrat oricare din datele dvs. cu caracter personal, vă rugăm ne contactați la e-mail: hello@bookataria.ro.

Articolul 8. Plangeri

8.1. Persoanele inregistrate au dreptul să adreseze o plângere legată de procesarea datelor lor personale. Toate întrebările și plângerile vor fi prelucrate în timp util și în concordanță cu procedurile interne. Ele pot sa fie trimise la e-mailul: hello@bookataria.ro

Articolul 9. Modificari ale acestei politici

9.1. Această politică poate fi actualizată din când în când, de exemplu în urma modificării legislației relevante. În cazul în care se fac modificări ale acestui material, persoanele inregistrate sunt incurajate să verifice această pagină periodic pentru a fi informați despre ultimele noutăți în ceea ce privește practicile noastre de confidențialitate pe site-ul www.bookataria.ro .

Articolul 10. Divulgarea datelor in caz de forta majora

10.1. Informatiile persoanelor inregistrate, care si-au dat consimtamantul cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate de catre aceste organe institutionale.

Articolul 11. Dreptul la imagine

11.1. Cu acest acord va dați consimțământul de a apărea în pozele sau in video-urile de pe site-ul www.bookataria.ro sau pe alte retele de comunicare mai jos mentionate: Facebook, Meetup, Instagram, Linkedin, EventBrite.

11.2. In cazul in care doriti sa nu mai apareti pe platformele de socializare sau site va rugam sa ne informati la adresa de e-mail: hello@bookataria.ro .